1. Wat zit er in de Beeldbank?

In de Beeldbank zit een selectie van het Beeldmateriaal (foto's, prenten, tekeningen, affiches, bouwtekeningen en kaarten) van het Stadsarchief Amsterdam. Via de Beeldbank kunt u digitale reproducties downloaden.

Zijn alle foto’s uit het Stadsarchief te vinden in de Beeldbank?
Nee, lang niet alle foto’s uit het Stadsarchief zijn opgenomen in de Beeldbank. De Beeldbank is slechts een selectie van het Beeldmateriaal van het Stadsarchief. Regelmatig worden beelden toegevoegd. Naast de Beeldbank is veel materiaal te vinden in de Archiefbank.


Gaat het alleen om afbeeldingen uit het Stadsarchief?
Nee, er zijn ook afbeeldingen opgenomen uit collecties van andere instellingen en van particulieren. Voorbeelden daarvan zijn foto’s en tekeningen uit de collectie Van Eck van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap. 


Wat betekent gegeorefereerd?
 Een groot deel van de kaarten is gegeorefereerd door vrijwilligers van VeleHanden. Georefereren wil zeggen dat de historische kaarten digitaal zijn geplaatst op de huidige kaart. Als een kaart is gegeorefereerd, dan kunt u het resultaat daarvan in de detailweergave zien in een apart venster onder de beschrijving.