TitelHet decor De Troonzaal met een scène uit Arzases of het edelmoedig verraad
OmschrijvingHet decor De Troonzaal van de schouwburg aan de Keizersgracht met een scène uit het treurspel 'Arzases of het edelmoedig Verraad'. Voor de wanden en het plafond van dit decor werd gebruik gemaakt van de zijschermen en friezen van het decor 'De Oude Hofgalerij' geschilderd door Gerard Lairesse.
TitelHet decor De Hedendaagse Kamer met een scène uit De Hagenaar te Enkhuizen
OmschrijvingHet decor De Hedendaagse Kamer - ook wel genaamd De Moderne Kamer of De Hedendaagse Burgerkamer - van de schouwburg aan het Leidseplein. De uitgebeelde scène is het slottoneel uit de klucht 'De Hagenaar te Enkhuizen'.
OmschrijvingDe Westerkerk met de Westertoren, gezien uit de Eerste Leliedwarsstraat. Op de voorgrond de Bloemgracht, achter de brug de Prinsengracht. Links een hek en een boom die staan voor het huis Bloemgracht 10, rechts de zijgevel van het huis Prinsengracht 154.
OmschrijvingMonument voor de bekende kunstverzamelaar Hendrik van Eyl Sluiter. Het monument bestaat uit een kleine obelisk op een vierkante sokkel met de naam van de overledene op een gedenkplaat.
OmschrijvingGezicht van de stoep van het huis Dam 12 op het Stadhuis, de Nieuwe Kerk en de Waag. Dam 12 stond op de oostelijke hoek van de Kromelleboogsteeg en de Dam.
OmschrijvingGezicht uit de herberg De Zeven Provinciën op de zuidwesthoek van het Huis onder 't Zeil. Links de Dam met de huizen tussen de Nieuwendijk en het Damrak, waarvan het hoekhuis Nieuwendijk/Dam is weggelaten; uiterst links de Waag, daarachter de Nieuwe Kerk.
OmschrijvingPortret van Anna de Jong (?), dienstmeid in de herberg De Zon, te halven lijve en profil naar rechts. Van de vrouw op deze tekening is nog een portet bewaard, dat gezien de identieke kleding en houding van het model, bij dezelfde gelegenheid moet zijn vervaardigd.
OmschrijvingHet Gasthuishof met de voorgevel van de zuidelijke vleugel van de Gasthuiskerk; op de voorgrond de pomp , op de achtergrond de dakruiter van de westelijke vleugel van de kerk.
OmschrijvingGezicht van de Amsteldijk ter hoogte van de tegenwoordige Tweede Jan Steenstraat in de richting van de stad. Van links naar rechts de uitspanning De Berebijt (ter hoogte van Amsteldijk 25), de Oudekerkstoren, de Hogesluis, De Rasphuismolen, het bolwerk Oosterblokhuis met de molen De Bul, de Weesperpoort en het begin van de Weesperzijde.
OmschrijvingGezicht van de Amstel ter hoogte van de Omval in de richting van de stad. Van links naar rechts de Amsteldijk, de Hogesluis, de torens van de Zuiderkerk en de Oude Kerk, de Runmolen. een niet ge'dentificeerde molen en het huis De Omval.
OmschrijvingDe herberg Zeeburg aan het IJ, gezien vanaf de Zeeburgerdijk naar het oosten. Bij de herberg lopen varkens en een hond; een man tuurt met een kijker over het IJ. In de verte, op de tekening nauwelijks herkenbaar, liggen Durgerdam en Pampus. Techniek: penseel in kleur.
OmschrijvingGezicht van het Leidsebosje op de hamei voor de Leidsepoort, de brug, de Schans en de Leidsepoort. De brug telt twee ophaalbruggen, in het midden staat opzij van de brug een wacht huisje op een stenen boog. De rij huizen links op de achtergrond staat achter de Schans aan de Lijnbaansgracht.
TitelHet decor De Oude Hofgalerij met een scène uit Agrippa of de gewaande Tiberinus
OmschrijvingHet decor De Oude Hofgalerij van de schouwburg aan de Keizersgracht met een scène uit het treurspel 'Agrippa of de gewaande Tiberinus'. Het decor was omstreeks 1680 geschilderd door Gerard Lairesse en ging bij de schouwburgbrand van 1772 verloren.
OmschrijvingGezicht van het rietland benoorden de vestingmuur tussen de bolwerken de Bocht en Blauwhoofd naar het noordoosten. Midden rechts een stadsvuilwatermolen; uiterst rechts het bolwerk Leeuwenburg, dat gewoonlijk Blauwhoofd genoemd werd, met een paar kanonnen. Op de voorgrond wordt een sloep te water gelaten.
TitelHet decor De Burgerbuurt met een scène uit De wanhebbelijke liefde
OmschrijvingHet decor De Burgerbuurt - ook wel genaamd De Gemene Buurt of De Hollandse Straat - van de schouwburg aan het Leidseplein. De uitgebeelde scène is een toneel uit de klucht 'De wanhebbelijke liefde': de jongeman rechts betoogt, gesteund door de vrouw op de achtergrond, dat er niets terecht kan komen van huwelijken tussen de twee in leeftijd ongelijke paren.
OmschrijvingPortret van Jacob Cats, frontaal afgebeeld, zittend, ten voeten uit. Met zijn rechterarm steunt hij op een tafel, zodat zijn lichaam iets voorover helt. Met de linkerhand verplaatst hij een schijf op een speelbord. Verso: studie van een mannelijk naakt. Techniek: pen in bruin en grijs, penseel in bruin, krijt in zwart en rood.
TitelDe poort van het Tucht- of Rasphuis aan de Heiligeweg
OmschrijvingDe toegangspoort van het Tucht- of Rasphuis, Heiligeweg 19, gezien vanuit de Voetboogstraat. Links van de poort het huis Heiligeweg 17, rechts Heiligeweg 21, waar blijkbaar een glazenmaker woont. Links op de voorgrond het pothuis van Heiligeweg 20, rechts het hoekhuis Heiligeweg 22 en de stoep van Voetboogstraat 24.
OmschrijvingDe Haringpakkerij en de Haringpakkerstoren met bijgebouwen. Op de achtergrond links en rechts masten en zeilen van haringbuizen aan de kade. Op de voorgrond rechts wordt haring gepakt en worden vaten gestapeld; links onderhandelt een visser met een haringkoper. De toren heeft als windwijzer een (vergulde) haring. De Haringpakkerij was het stuk IJkade tussen het Singel en de Martelaarsgracht.
OmschrijvingDe toegang of opgang van de Koopmansbeurs (Beurs van De Keyser), aan de noord- of Damzijde. Links is nog net één van de bogen zichtbaar van de Beurssluis, die het water van het Rokin met het Damrak verbond, met daarboven een openbare waterplaats. Rechts een boek- en papierwinkel.