Beschrijving
''t Klooster van St. Agnetha. Ao. 1544. Schilderye van Heyman Jacobse van den Ouden Amstel, uyt ''t Klooster van St. Agnetha
Dubbelprent, met boven een vogelvluchtgezicht van het Agnietenklooster naar de situatie in 1544 (met op de voorgrond de Oudezijds Achterburgwal) en beneden voorstelling van een schilderij uit hetzelfde klooster. Techniek: ets. Uit: Isaak Le Long, Historische beschryvinge van de Reformatie der stadt Amsterdam, bij Johannes van Septeren, 1729.
Het Sint Agnietenklooster, begrensd door Oudezijds Voorburgwal, Oudezijds Achterburgwal en Agnietenstraat, met op het (huidige) nummer Oudezijds Voorburgwal 231 de Agnietenkapel, vanaf 1632 de zetel van het Athenaeum Illustre. Dubbelprent met boven vogelvluchtgezicht en onder aanzicht t.h.v. de huidige nummers Oudezijds Achterburgwal 188-212, beide naar de situatie in 1544. Ets uit J. Wagenaar - Amsterdam in zijne opkomst ....
Beschrijving
Gezicht van het Doorlugtige School, van Binnen te zien, tot Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 231, interieur van de gehoorzaal op de verdieping van de Agnietenkapel, aan de kant van de Oudezijds Voorburgwal. De voormalige kapel van het Sint Agnietenklooster was sinds 1632 de zetel van het Athenaeum Illustre. Techniek: ets, handgekleurd. Uit: 'Nieuwe Atlas van de voornaamste gebouwen (de 'Atlas van Fouquet'). De voortekening voor de prent is in het Stadsarchief in de Collectie Van Eeghen, zie afbeelding 010055000017.
Beschrijving
Gezicht van het Doorlugtige School, van Binnen te zien, tot Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 231, interieur van de gehoorzaal op de verdieping van de Agnietenkapel, aan de kant van de Oudezijds Voorburgwal. De voormalige kapel van het Sint Agnietenklooster was sinds 1632 de zetel van het Athenaeum Illustre. Techniek: ets. Uit: 'Nieuwe Atlas van de voornaamste gebouwen (de 'Atlas van Fouquet'). De voortekening voor de prent is in het Stadsarchief in de Collectie Van Eeghen, zie afbeelding 010055000017.