Beschrijving
De Jan-Jacobsgezinden-Mennonite-Kerk, in de Bloemstraat te Amsterdam, van binnen te zien
Het interieur van de doopsgezinde kerk van de Jan Jacobsgezinden, Bloemstraat 49-51. Links het spreekgestoelte. Rechts twee toegangsdeuren met daartussen vaste banken. Boven langs drie zijden galerijen. In de linkerwand enkele ramen.
Beschrijving
De Jan Jacobsgezinden-Mennoniten-Kerk, in de Bloemstraat te Amsterdam
De kerk van het doopsgezinde 'Jan Jacobsvolk' in de Bloemstraat tussen de Eerste en Tweede Bloemdwarsstraat, tegenwoordig de nummers 49 tot 51. Geheel links op de tekening Bloemstraat 47 met een vrouw die over de onderdeur naar buiten kijkt. Geheel rechts Bloemstraat 53. Ets naar een tekening van Cornelis Pronk uit 1729. Techniek: ets. Datering vervaardiging: ca. 1770-1780.
Beschrijving
De Jan-Jacobsgezinden-Mennoniten-Kerk, in de Bloemstraat te Amsterdam, van binnen te zien
Interieur van de doopsgezinde kerk van de Jan Jacobsgezinden, Bloemstraat 49-51. Links het spreekgestoelte, rechts twee toegangsdeuren met daartussen vaste banken. Boven langs drie zijden galerijen. Techniek: ets. Datering vervaardiging: 1780. Techniek: gravure.
Beschrijving
De Jan Jacobsgezinden-Mennoniten-Kerk, in de Bloemstraat te Amsterdam, van binnen te zien
Interieur van de doopsgezinde kerk van de Jan Jacobsgezinden, Bloemstraat 49-51. Links het spreekgestoelte, rechts twee toegangsdeuren met daartussen vaste banken. Boven langs drie zijden galerijen. In de linkerwand enkele ramen. Techniek: ets. Datering vervaardiging: 1770-1780.
Beschrijving
De Jan-Jacobsgezinden-Mennonite-Kerk, in de Bloemstraat te Amsterdam
De kerk van het doopsgezinde 'Jan Jacobsvolk' in de Bloemstraat tussen de Eerste en Tweede Bloemdwarsstraat, tegenwoordig de nummers 49-51. Geheel links op de tekening Bloemstraat 47 met een vrouw die over de onderdeur naar buiten kijkt. Geheel rechts Bloemstraat 53. Datering voorstelling: 1729. Techniek: ets.
Beschrijving
De Booter Markt en Reguliers Waag te Amsterdam
Gezien vanaf het later Thorbeckeplein naar de Halvemaansteeg, met links daarvan de ingang van de Reguliersbreestraat. Voortekening voor de prent in de Atlas van Fouquet.
Beschrijving
Hoofd-Wagt der Schuttery, Boven de Reguliers Waag, op de Botermarkt. Te Amsterdam
Wachtlokaal van de Schutterij in de Waag op de Botermarkt (nu Rembrandtplein). Links tegen de wand rekken voor de wapens, met daarvoor een tafel met kaartspelende schutters. Voor de haard op de achtergrond is een bank met een hoge leuning of tochtschutting geplaatst om de warmte vast te houden. Techniek: ets en gravure.
Beschrijving
Hoofd-wagt der Schuttery, Boven de Reguliers Waag, op de Botermarkt. Te Amsterdam
Wachtlokaal van de Schutterij in de Waag op de Botermarkt (Rembrandtplein). Links tegen de wand rekken voor de wapens, met daarvoor een tafel met kaartspelende schutters. Voor de haard op de achtergrond is een bank met een hoge leuning of tochtschutting geplaatst om de warmte vast te houden.